ZF 24

Compania EVOLOR a finalizat achiziţia fostei fabrici de vopsele Chempro, aflată pe platforma Oltchim Râmnicu Vâlcea, şi are un program de investitii de 3 milioane euro pentru modernizarea acesteia

Compania EVOLOR a finalizat achiziţia fostei fabrici de...

Autor: Roxana Rosu

10.10.2023, 11:33 235

Compania EVOLOR a finalizat achiziţia fostei fabrici de vopsele Chempro, aflată pe platforma Oltchim Râmnicu Vâlcea, şi are un program de investitii de 3 milioane euro pentru modernizarea acesteia, partea a strategiei de extindere regională prin dezvoltarea unor noi capacitaţi de producţie şi logistice.

În primul semestru al anului, EVOLOR a înregistrat o cifră de afaceri de 49 mil lei, în creştere cu 32,5% faţă de perioada similară din 2022. Până la finalul lui 2023, EVOLOR ţinteşte un volum de business de 98 mil. Lei. Compania se află în portofoliul ROCA Industry din decembrie 2021.

 Prin achiziţia fabricii Chempro, EVOLOR va moderniza şi va operaţionaliza un spaţiu de 3776 metri pătraţi, pentru a găzdui noi capacitaţi de producţie, logistice şi administrative.  

“Anul 2023 este un moment de referinţă pentru EVOLOR, o dovadă că suntem în direcţia corectă, parte dintr-o structură solidă, care ne oferă capabilităţile necesare pentru dezvoltarea acestui brand 100% românesc şi transformarea sa într-un campion industrial regional. Pentru atingerea obiectivelor, am realizat o nouă investiţie strategică de 3 milioane EUR în zona Vâlcea, achizitionând şi modernizând fosta fabrică Chempro pentru a spori capacităţile de producţie şi cele logistice. Continuăm astfel dezvoltarea accelerată şi realizarea de investiţii strategice, care să genereze valoare pentru business şi comunitate şi în următorii 30 de ani.”, a declarat Bogdan Pîrvu, CEO EVOLOR.

EVOLOR a fost înfiinţată în 1993 sub denumirea Sarcom. Compania are 145 de angajaţi, faţă de 112 în momentul preluării de către holdingul ROCA.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO