ZF 24

Compania de plăţi fintech Klarna susţine că a făcut progrese uriaşe spre profituri, deşi pierderile au crescut vertiginos în trimestrul al treilea

Compania de plăţi fintech Klarna susţine că a făcut...

Autor: Andrei Şerbănescu

30.11.2022, 14:33 195

Klarna a declarat că a făcut "progrese uriaşe" către profitabilitate, chiar dacă pierderile grupului suedez de plăţi, care odinioară era foarte performant, au crescut vertiginos în trimestrul al treilea, scrie Financial Times.

"Klarna a făcut progrese uriaşe pe calea spre profitabilitate, pe care ne aşteptăm să o atingem lunar în a doua jumătate a anului 2023", a declarat miercuri directorul general Sebastian Siemiatkowski.

Prognoza a venit în contextul în care compania a raportat o pierdere netă de 2,1 miliarde SKr (200 milioane de dolari) pentru ultima perioadă de trei luni, faţă de 1,1 miliarde SKr cât s-a înregistrat cu un an înainte.

Grupul a redus agresiv costurile, în condiţiile în care încetinirea economiei mondiale şi scăderea pieţelor financiare sporesc presiunea asupra Klarna pentru a obţine profit. În luna mai, grupul a redus cu 10% din personalul său.

Evaluarea Klarna a scăzut de la 46 de miliarde de dolari în iunie la puţin sub 7 miliarde de dolari în urma unei runde de finanţare de 800 de milioane de dolari în iulie. La rezultatele semestriale din august, Klarna a declarat că va încerca să restrângă creditarea, în special pentru clienţii noi, în încercarea de a reduce pierderile.

Klarna a fost unul dintre pionierii din sectorul "cumpără acum, plăteşte mai târziu", care permite consumatorilor să amâne plăţile sau să le efectueze în rate.

Deşi aceste produse sunt foarte populare în rândul clienţilor tineri, o combinaţie de înrăutăţire a condiţiilor economice, o supraveghere tot mai atentă din partea autorităţilor de reglementare şi o concurenţă acerbă din partea creditorilor şi a companiilor Big Tech a reprezentat o provocare pentru modelul de afaceri al sectorului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO