ZF 24

Comentati cu editorii BUSINESS Magazin si castigati o carte: Ce parere aveti despre intoleranta la romani? Sunteti de acord cu pedeapsa cu moartea?

Comenteaza cu editorii BUSINESS Magazin si castigati o carte: Ce parere aveti despre intoleranta la romani? Sunteti de acord cu pedeapsa cu moartea?
31.03.2010, 15:16 25

Studiul Asociatiei ProDemocratia potrivit caruia romanii arvota, intr-o majoritate covarsitoare, pentru pedeapsa cu moartea,pentru pedepsirea penala a celor care critica religia ortodoxa saupentru retragerea cetateniei romilor infractori si a cetatenilorcare cer autonomia tinutului secuiesc a starnit o noua dezbatere inredactia BUSINESS Magazin.

"Nu cred ca cineva se poate face vinovat de o fapta atat de gravaincat sa justifice pedeapsa cu moartea. Sa fim seriosi, daca unjudecator a decis ca un om sa faca inchisoare pentru un anumitnumar de ani, inseamna ca la sfarsitul acelei perioade, acel om aredreptul sa o ia de la capat. Daca va gresi din nou, va plati dinnou, iar pentru cazurile cele mai grave exista inchisoarea peviata", considera Ionut Bonoiu.

Pe de alta parte, Dorin Oancea ar "traduce procentul extrem de mareal celor ce voteaza pentru reintroducerea pedeapsei cu moartea caun raspuns al cetateanului simplu, muncitor, linistit si decent pusfata in fata cu un sistem al smecheriei, arogantei si nepasarii,sistem care ii transforma viata intr-un calvar. Din acest punct devedere raspund si eu cu "da" la intrabarea privind pedeapsacapitala. Mai ales ca sunt sigur ca nu se va gasi nici un judecatorcare sa mai puna in practica asa ceva."

Cititi mai multe despre opiniile editorilor BUSINESS Magazin sicomentati pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO