Comentati cu editorii BUSINESS Magazin si castigati o carte: Ce parere aveti despre intoleranta la romani? Sunteti de acord cu pedeapsa cu moartea?

Ziarul Financiar 31.03.2010

Studiul Asociatiei ProDemocratia potrivit caruia romanii ar vota, intr-o majoritate covarsitoare, pentru pedeapsa cu moartea, pentru pedepsirea penala a celor care critica religia ortodoxa sau pentru retragerea cetateniei romilor infractori si a cetatenilor care cer autonomia tinutului secuiesc a starnit o noua dezbatere in redactia BUSINESS Magazin.

"Nu cred ca cineva se poate face vinovat de o fapta atat de grava incat sa justifice pedeapsa cu moartea. Sa fim seriosi, daca un judecator a decis ca un om sa faca inchisoare pentru un anumit numar de ani, inseamna ca la sfarsitul acelei perioade, acel om are dreptul sa o ia de la capat. Daca va gresi din nou, va plati din nou, iar pentru cazurile cele mai grave exista inchisoarea pe viata", considera Ionut Bonoiu.

Pe de alta parte, Dorin Oancea ar "traduce procentul extrem de mare al celor ce voteaza pentru reintroducerea pedeapsei cu moartea ca un raspuns al cetateanului simplu, muncitor, linistit si decent pus fata in fata cu un sistem al smecheriei, arogantei si nepasarii, sistem care ii transforma viata intr-un calvar. Din acest punct de vedere raspund si eu cu "da" la intrabarea privind pedeapsa capitala. Mai ales ca sunt sigur ca nu se va gasi nici un judecator care sa mai puna in practica asa ceva."

Cititi mai multe despre opiniile editorilor BUSINESS Magazin si comentati pe www.businessmagazin.ro