ZF 24

Comentariu pe Reuters: E timpul sa devenim duri cu AIG. CEO-ul a stat mai mult in concediu decat la birou

31.08.2009, 18:16 17

Este timpul ca cineva din administratia Obama sa-i atraga atentia CEO-ului de la AIG, Robert Benmosche, platit cu 7 milioane de dolari, asupra comportamentului sau de sef pus sa salveze gigantul de asigurari, scrie editorialistul Matthew Goldstein, intr-un comentariu pe Reuters.

"De cand a preluat postul, Benmosche a petrecut mai mult timp la vila sa croata de pe coasta Adriaticii, decat la birourile asiguratorului din New York", noteaza Goldstein.

"Problema la AIG este ca Benmosche considera ca poate amana vanzarea activelor pe o perioada indelungata, atata timp cat este sustinuta de stat. Nu este niciun motiv pentru care guvernul ar trebui sa asiste inocent la aceasta atitudine. Administratia Obama ar trebui sa se foloseasca de aniversarea companiei pentru a impune un termen limita pana la care AIG sa vanda activele, si sa restituie astfel banii contribuabililor prin care a fost salvata de la faliment", puncteaza editorialistul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO