ZF 24

Colegiile uninominale raman in picioare. Ce va face Basescu?

25.09.2008, 12:25 15

Hotararea de Guvern care delimiteaza colegiile uninominale pentru alegerile parlamentare ramane în vigoare. Curtea de Apel Bucuresti a respins cererea PRM de suspendare a acestui act normativ care reglementreaza modul de impartire a colegiilor uninominale pentru alegerile din 30 noiembrie.

PRM invoca faptul ca Guvernul a incalcat legea alegerilor atunci cand a delimitat colegiile electorale intrucat Parlamantul nu-si daduse acordul asupra delimitarilor tuturor colegiilor.

Presedintele Traian Basescu declarase miercuri seara la TVR 1 ca hotararea de guvern incalca legea si afirmase ca, daca justitia declara ilegala hotararea, ministrul justitiei Catalin Predoiu trebuie demis.

Presedintele a spus ca si intr-un caz si in altul vor cadea capete, adaugand ca, daca justitia declara actul ca fiind legal ce-i care vor fi demisi vor fi consilierii juridici de la Cotroceni care i-au indicat ca aceasta hotarare este ilegala. PRM a anuntat ca va face recurs la decizia Curtii de Apel, recurs ce va fi judecat de Instanta Suprema.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO