ZF 24

Cod galben de caniculă: Indicele de temperatură-umezeală a depăşit pragul critic

COD GALBEN DE CANICULĂ: Indicele de temperatură-umezeală a depăşit pragul critic. Avertizări de grindină şi vijelie pentru două judeţe (Imagine: Silviu Matei/Mediafax foto)

Autor: Georgiana Lupu

10.08.2013, 16:40 340

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis pentru sâmbătă, 10 august, o avertizare de COD GALBEN DE CANICULĂ pentru vestul, sudul şi centrul ţării, unde temperaturile vor fi în jurul valorii de 35 de grade, iar indicele de temperatură-umezeală va depăşi pragul critic.

Va fi caniculă în vestul şi local în sudul şi centrul ţării unde temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 35 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi uşor pragul critic de 80 de unitaţi.

În nopatea de sâmbătă spre duminică şi pe parcursul zilei de duminică, istabilitatea atmosferică se va accentua în vestul, centrul şi nordul ţării, unde vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului. Trecător, aceste fenomene pot lua aspect de vijelie şi izolat căderi de grindină.

Tot pentru sâmbătă, 10 august, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizări nowcasting pentru Hunedoara şi Cluj.

În nordul judeţului Hunedoara, se vor semnala cantităţi de precipitaţii ce pot depăşi 25 de l/mp, grindină de mici şi medii dimensiuni, intensificări ale vântului care pot lua şi aspect de vijelie.

Şi în vestul judeţului Cluj, se vor întâlni descărcări electrice, grindină, averse de ploaie şi intensificări ale vântului de scurtă durată ale vântului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO