ZF 24

Ciucă bate cu pumnul în masă: România nu va ajunge pe mână demagogilor şi populiştilor

Ciucă bate cu pumnul în masă:  România nu va ajunge...

Autor: Gabriel Pecheanu

24.01.2024, 11:44 242

România nu va ajunge pe mână demagogilor şi populiştilor pentru că destinul României este să fie parte din lumea liberă, din lumea occidentală, din lumea celor puternici, spune preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, în discursul susţinut la Iaşi, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române.

„În faţa unui destin istoric, conflictele politice mărunte, disputele personale, orgoliul populiştilor şi falsul patriotism al demagogilor dispar fără urmă. Istoria se scrie în contexte favorabile, prin fapte mari de curaj şi prin voinţa de a depăşi toate greutăţile. România şi întreaga lume liberă se află într-un moment de răscruce pentru destinul lor. Războiul din Ucraina, conflictul militar din orientul mijlociu, toate acestea au avut şi au în continuare un impact asupra vieţilor noastre de zi cu zi. Pacea, bunăstarea oamenilor şi întreaga ordine regională şi mondială au fost puse sub semnul întrebării”, spune Nicolae Ciucă.

El afirmă că România a rămas un pol de stabilitate şi un pol al democraţiei în regiune.

„În faţa crizelor, prioritatea noastră a fost să asigure stabilitatea ţării, nu să accentuăm conflictele din societate. Ştiu că mulţi români sunt nemulţumiţi şi trebuie să vorbim deschis despre aceste nemulţumiri. Ştiu că mulţi oameni sunt dezamăgiţi şi aşteaptă mai mult de la clasa politică. Vor să vadă soluţii pentru preţurile în creştere. Vor să vadă soluţii pentru venituri mai mari. Vor să vadă soluţii pentru finalizarea marilor proiecte de infrastructură. Vor să vadă soluţii pentru o fiscalitate echitabilă, pentru şcoli mai bune şi spitale mai performante. Pentru oameni, contează cum trăiesc zi cu zi. Pentru oameni, contează cum sunt trataţi de instituţiile statului atunci când au nevoie de ele. Pentru oameni, contează ce facem în mod concret pentru a avea o viaţa mai bună în comunitatea lor”, adaugă preşedintele PNL.

Preşedintele liberalilor menţionează că „România nu va ajunge pe mâna demagogilor şi a populiştilor pentru că destinul României este să fie parte din lumea liberă, din lumea occidentală, din lumea celor puternici”.

„Drumul pe care mergem astăzi, deşi este greu, este cel corect. Adevărata soluţie este să continuăm dezvoltarea pe care am generat-o în aceşti ani prin efortul nostru, al tuturor. Obiectivul nostru pentru viitor este România - pol de dezvoltare regională. Ca acest lucru să se întâmple, avem nevoie de cei mai buni administratori în fruntea ţării, în fruntea judeţelor şi a localităţilor. Avem nevoie de adevăraţi gospodari ai banilor europeni şi ai banilor de la bugetul naţional şi de la bugetele locale. Atunci când ne-am gospodărit bine şi am avut un obiectiv comun, am reuşit să facem lucruri cu impact major pentru viaţa oamenilor la nivel local şi naţional. (...) Aşadar, dezvoltarea României nu se poate face în absenţa democraţiei şi a banilor europeni. Democraţia înseamnă încredere şi banii europeni înseamnă dezvoltare”, mai spune Ciucă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO