ZF 24

CIS Gaz, companie românească din industria gazelor naturale controlată de Sebastian Călugăr, a preluat un pachet majoritar de actiuni la Next Energy Distribution, distribuitor de combustibil şi produse chimice detinut de familia Toma

CIS Gaz, companie românească din industria gazelor...

Autor: Roxana Rosu

06.12.2023, 13:24 281

Avocatii de la GNP Guia Naghi and Partners au asistat ambele părţi implicate în preluarea unui pachet majoritar al Next Energy Distribution, firmă detinută de familia Toma, de către CIS Gaz, companie românească din industria gazelor naturale, fondată în 1990 de Sebastian Călugăr în judetul Mureş.

Familia Toma rămâne în continuare asociat în cadrul Next Energy Distribution.

Tranzacţia a fost autorizată recent de Consiliul Concurenţei şi urmează a fi în curând finalizată.

CIS GAZ este un jucător important pe piaţa lucrărilor de construcţii a proiectelor utilitare pentru fluide, iar activitatea principală a Next Energy Distribution este de intermediere în comerţul cu minereuri, combustibili, metale şi produse chimice pentru industrie.

Ambele societăţi activează în domeniul furnizării de gaze naturale, precum şi în cel al lucrărilor de construcţii de conducte pentru transportul gazelor naturale şi lucrărilor conexe acestora.

„Ne bucurăm că am putut fi alături de ambii noştri clienţi, în structurarea şi implementarea unei tranzacţii dificile din perspectiva poziţiei acestora pe piaţă. Echipa noastră a lucrat în sistem de Chinese wall pentru a asigura reprezentarea corespunzătoare a intereselor părţilor şi atenţia sporită la stricta conformitate cu regulile de concurenţă”, a declarat Bianca Naghi, Partener coordonator al practicii Corporate M&A.

Implicarea GNP Guia Naghi and Partners a inclus asistenţă pe tot parcursul tranzacţiei, de la redactarea şi negocierea documentelor, până la îndeplinirea condiţiilor suspensive şi pregătirea finalizării.

Echipa a fost formată din Otilia Vîlcu şi Roxana Barica, sub coordonarea Manuelei Guia, din perspectivă de concurenţă, şi din Adelina Iordache şi Bianca Cerniţoiu, sub coordonarea Biancăi Naghi, pe partea de Corporate M&A.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO