ZF 24

Circa 80% din clientii bancilor vor figura la finele anului la Biroul de Credite cu informatie pozitiva

Circa 80% din clientii bancilor vor figura la finele anului la Biroul de Credite cu informatie pozitiva

Serban Epure

16.08.2007, 12:36 19

27 de banci, cu o cota de piata cumulata de peste 80%, vor raporta pana la finele anului informatii pozitive despre clientii carora le acorda finantari, fata de numai 13 banci (46% din piata) in prezent, a declarat ieri Serban Epure, presedintele Biroului de Credit.
In acest moment, doar 13 banci participa cu informatii pozitive la Biroul de Credit, adica ofera si primesc date privind clientii bancari care au contractat credite si nu au inregistrat intarzieri la plata.
"Ne asteptam ca pana la sfarsitul anului cota de piata a bancilor ce vor transmite si vor primi informatii pozitive in sistem sa depaseasca 80%", a spus Serban Epure. Deja, Biroul de Credit a semnat contractele de participare cu alte 14 banci.
Raportarea de informatii pozitive este, in viziunea Bancii Nationale, un avantaj pentru a acorda anumitor banci avizul pentru normele proprii, "relaxate", de creditare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO