ZF 24

Cine concureaza cu Microsoft Office?

Cine concureaza cu Microsoft Office?
08.10.2007, 00:09 28

Desi aceste aplicatii ofera cam aceleasi capabilitati ca si Microsoft Office, mai mult de jumatate dintre repondentii unui studiu realiza in India au declarat ca nu stiu de asemenea alternative.

Suita Zoho Office (www.zoho.com)

Zoho ofera o suita de aplicatii office, dintre care puteti alege un procesor de tip word, Zoho Writer, de tip excel, Zoho Sheet, procesor de baze de date, Zoho DB& Reports, si multe altele.

Zoho Writer ofera chiar si posibilitatea de a lucra offline, multumita tehnologiei de la Google, Gears. Totusi, daca nu aveti de gand sa depindeti de un calculator anume, puteti stoca pe serverele Zoho pana la 1 GB de fisiere in diferite formate office, fie .doc, .pdf, .txt sau .html.

ThinkFree Online (www.thinkfree.com)

ThinkFree Online, "cel mai bun birou online" - dupa cum aflam de pe site-ul acestora, ofera un procesor de tip word realizat in limbajul Java, promitand o cat mai mare compatibilitate cu Microsoft Office.

ThinkFree ofera si o varianta offline gratuit, cu amendamentul ca aceasta va putea fi folosita gratuit doar atata timp cat se afla in stadiul beta.

Google Docs (docs.google.com)

Intrarea pe piata office de tip online a companiei Google a fost facuta prin achizitionarea unei mici companii ce a realizat o aplicatie de tip word online numita Writely.

Desi se afla inca in faza beta, nefiind un "absolvent" al Laboratoarelor Google, Google Docs incearca sa ofere o alternativa suitei Office de la Microsoft, oferind prin Google Docs o aplicatie de tip word, una pentru calcule tabelare si una pentru realizarea de prezentari.

De asemenea, de parca ar fi nevoie de chiar atatea documente, Google ne promite ca putem salva pe server pana la 5000 de documente si prezentari sau 5000 de imagini.

Adobe Buzzword (www.virtub.com)

Si Adobe a intrat recent pe piata de office online, prin achizitionarea companiei Ubiquity, companie care a realizat, pe baza limbajului Flex de la Adobe, aplicatia de tip word numita Buzzword.

Pentru moment, inca sunt in stadiul de dezvoltare (si de acceptare), dar cine stie ce le rezerva viitorul aplicatiilor online, mai ales in conditiile in care acestea vor fi gratuite.

Alte informatii: ZDNet, Business Week, si adresele de mai sus

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO