ZF 24

Cinci oameni produc 5.000 de ceaiuri şi siropuri pe zi într-un laborator din Bihor

Cinci oameni produc 5.000 de ceaiuri şi siropuri pe zi...

Autor: Corina Mirea

07.06.2014, 09:28 1542

Beniamin Fericean şi Dorel Toma au deschis în urmă cu patru ani un mic laborator de produse naturiste în judeţul Bihor, un business pornit cu 17.000 de euro şi care a ajuns anul trecut la încasări de peste 20.000 de euro din siropuri, amestecuri de ceai, unguente şi tincturi din plante şi rădăcinoase comercializate în reţele precum Plafar.

„Eu sunt din Bihor, iar partenerul meu de business din Constanţa. Ne cunoşteam de ceva timp, iar ideea a plecat de la interesul pe care îl aveam pentru acest domeniu. Mi-am dat seama că este o tendinţă care se va dezvolta tot mai mult, că lumea este interesată să rezolve anumite afecţiuni cu ajutorul produselor naturale, din plante“, spune Beniamin Fericean, care are şi studii în fitoterapie.

Firma Apuseni Natural Products şi-a început activitatea cu trei angajaţi (cei doi antreprenori şi nepotul lui Beniamin Fericean) care puteau fabrica în jur de 1.000 de produse pe zi. În prezent, compania are cinci angajaţi şi poate produce zilnic până la 5.000 de tincturi, unguente, siropuri şi ceaiuri. În perioadele în care se achiziţionează materia primă însă, firma angajează şi pe bază de contract de muncă temporară (în general în perioada martie-noiembrie).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO