ZF 24

Christian Heinzmann şi Tiberiu Ţiclea au fost revocaţi din funcţia de administratori ai Tarom

Christian Heinzmann şi Tiberiu Ţiclea au fost revocaţi...

Autor: Roxana Rosu

10.05.2016, 17:02 319

Acţionarii Tarom au decis, în adunarea generală din 6 mai, revocarea lui Christian Edouard Heinzmann şi a lui Tiberiu Ţiclea din calitatea de administrator ai companiei, a anunţat marţi operatorul aerian controlat de stat.

”Decizia a venit in urma informării primite de la Consiliul de Administraţie al companiei TAROM, in  baza faptelor ce ţin de neîndeplinirea unor cerinţe legale, a unor măsuri prevăzute în contractul de mandat sau în Planul de administrare al companiei”.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, Adunarea Generală a Acţionarilor a luat act de Hotărârea Consiliului de Administraţie, prin care cei doi au fost revocaţi din funcţiile de director general – CEO, respectiv Director General Administrativ – CAO.

Christian Heinzmann, belgianul care a ocupat poziţia de CEO privat la Tarom din 2012 şi care a fost revocat din funcţie în martie anul acesta în urma unei decizii a board-ului, a dat în judecată compania. Deşi a fost revocat ca CEO, el era încă membru în consiliul de administraţie şi aşteaptă să i se plătească suma de 60.000 de euro, stipulată într-o clauză a contractului legată de revocarea înaintea finalizării mandatului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO