ZF 24

CEZ preia si acordul cu GE de 400 mil. euro

30.07.2008, 18:30 15

Grupul ceh CEZ, actionarul majoritar al fostei Electrica Oltenia, va prelua de la Continental Wind Partners (CWP), odata cu proiectul eolian dezvoltat de fondul polonez de investitii in Dobrogea, si un acord cu General Electric (GE) pentru livrarea a peste 100 de turbine, au declarat surse din piata de energie.

"CEZ va prelua de la CWP un pachet intreg, implicit acordul cu GE. Discutiile cu GE inca nu s-au terminat, iar numarul de turbine care ar urma sa fie livrate pentru acest proiect in Dobrogea depinde de oferta GE si de etapele de constructie", au precizat sursele. Reprezentantii CEZ nu au dorit sa comenteze.
"CEZ va prelua si acordul dintre CWP cu GE", a confirmat directorul GE pentru Romania, Bulgaria si Republica Moldova, Carmen Neagu.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine ce profit a obtinut anul trecut grupul ceh CEZ si la cat se ridica veniturile din exploatare ale CEZ Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO