ZF 24

Cellini: Minus 50% la vânzările ceasurilor de peste 5.000 de euro

Alessandro Amato

Alessandro Amato

Autor: Cristina Roşca

03.03.2014, 22:38 634

Alessandro Amato, italianul care deţine în România magazinele de lux Cellini, Gucci şi Paul&Shark, se reorientează către ceasuri şi bijuterii cu preţuri mai mici de până la 600 de euro în contextul în care vânzările produselor peste 5.000 de euro au scăzut cu 50% în criză.

„Planul nostru este să deschidem sub noul concept Swatch-Tissot cel puţin trei magazine în Bucureşti şi câte unu în marile oraşe din ţară. Pentru acest an avem plănuite cel puţin două deschideri, ambele în Bucureşti“.  Ama­to spune că a testat deja conceptul în Promenada, un centru comer­cial deschis în toamna anului trecut în zona de nord a Capitalei.

Antreprenorul spune că se gândeşte de asemenea să deschidă şi o unitate Swarovski în provincie, însă nu vrea să continue expansiunea sub brandurile de lux pe care le are, respectiv Cellini (bijuterii şi ceasuri), Paul&Shark şi Gucci (modă). În total grupul Sodo Migliori, controlat de Amato, cu afaceri de peste 20 mil. euro anual, numără 25 de magazine, cele mai multe - zece - fiind deschise sub brandul fanion Cellini.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- declaraţia lui Alessandro Amato privind evoluţia afacerii în criză; 

- povestea venirii lui Alessandro Amato în România, în urmă cu 23 de ani, şi afacerile derulate de acesta

- evoluţia businessurilor grupului în 2013 şi estimări pentru 2014 

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.03.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO