ZF 24

Celebrul actor Ryan Reynolds şi RedBird Capital Partners vor prelua o participaţie de 200 de milioane de dolari la echipa de Formula 1 Alpine a Renault

Celebrul actor Ryan Reynolds şi RedBird Capital Partners...

Autor: Andrei Şerbănescu

26.06.2023, 13:28 436
Celebrul actor de la Hollywood Ryan Reynolds şi proprietarul AC Milan, RedBird Capital Partners, se află în fruntea unui grup de investitori care vor prelua o participaţie la echipa de Formula 1 Alpine a Renault SA. Divizia F1 a Renault este evaluată la 900 de milioane de dolari, potrivit Bloomberg.
 
RedBird, Otro Capital şi Maximum Effort Investments vor cheltui 200 de milioane de euro (218 milioane de dolari) pentru o participaţie de 24% din Alpine Racing Ltd., unitatea care conduce activităţile Alpine în Formula 1, a anunţat Renault. Alpine va organiza un eveniment în cursul zilei de luni pentru a oferi mai multe detalii despre investiţia sa şi despre viitoarea gamă de produse.
 
Investiţiile în Formula 1 ale directorului general al Renault, Luca de Meo, reprezintă un element cheie al strategiei sale de extindere a activităţii Alpine în domeniul automobilelor sport şi al trecerii în noua eră a vehiculelor electrice. După ce a redenumit echipa de Formula 1 a Renault în Alpine, de Meo dezvoltă acum o gamă complet electrică de şapte modele auto, începând cu maşina de oraş A290, anunţată pentru 2024, şi cu un nou model crossover, care va fi lansat în 2025.
 
Prin această tranzacţie, Alpine obţine acces la un grup de investitori de cu o vastă experienţă pe piaţă. RedBird, care administrează capital în valoare de 8,6 miliarde de dolari în sectoare precum sportul, consumul şi serviciile financiare, a condus anul trecut o preluare de 1,2 miliarde de euro a AC Milan şi deţine, de asemenea, echipa franceză de fotbal Toulouse FC. Alec Scheiner, cofondator şi partener al Otro Capital, se va alătura consiliului de administraţie al Alpine.
 
Pentru Reynolds, mişcarea adaugă un alt interes sportiv la Maximum Effort Investments, după ce el şi partenerul său, Rob McElhenney, un alt actor de la Hollywood, au preluat controlul clubului de fotbal britanic AFC Wrexham în 2021. 
 
Alpine Racing SAS, entitatea care produce motoare de F1 în Viry-Châtillon, Franţa, va rămâne deţinută în proporţie de 100% de Renault. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO