ZF 24

Cele mai mari trei fonduri de obligaţiuni din România - ale Erste, BRD şi Raiffeisen - au 127 milioane de lei investite în finanţarea de 600 mil. lei a BCR prin bursă

Cele mai mari trei fonduri de obligaţiuni din România -...

Autor: Liviu Popescu

16.06.2020, 17:25 617

♦ În decembrie 2019, BCR, numărul 2 în sistemul bancar românesc după active, s-a finanţat cu 600 de milioane lei prin intermediul mecanismelor pieţei de capital, aceasta fiind cea mai mare emisiune de obligaţiuni denominate în monedă naţională din istoria bursei româneşti.

Erste Bond Flexible RON, BRD Simfonia 1 şi Raiffeisen Ron Plus (A), adică cele mai mari fonduri de obliga­ţiuni în România în funcţie de numărul investitorilor, au investite circa 127 de milioane de lei în emisiunea de obligaţiuni de 600 de milioane lei pe care BCR a listat-o la bursa româ­nească în iarna anului 2019.

Astfel, cele trei fonduri de obligaţiuni, care numără în total aproximativ 155.000 de investitori, au o participaţie de 21% din cea mai mare finanţare denominată în lei listată la Bursa de Valori Bucureşti, arată datele agregate de ZF atât de la Asociaţia Administratorilor de Fonduri (AAF) cât şi din raportul fiecărui fond de obligaţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO