ZF 24

Cele mai importante evenimente ale zilei

14.07.2010, 19:03 22

1. De joi, asigurarea locuinţelor devineobligatorie. Începând de joi, 15 iulie, asigurarealocuinţelor va deveni obligatorie, toţi proprietarii fiind obligaţica în termen de şase luni să încheie o poliţă de asigurare. Poliţacostă 10 sau 20 de euro pe an, în funcţie de tipul locuinţei, sumaasigurată fiind de 10.000, respectiv 20.000 de euro. "Mâine vor fiemise primele poliţe obligatorii pentru locuinţe", a declaratpentru ZF Radu Popescu, consilier în cadrul Pool-ului de AsigurareÎmpotriva Dezastrelor (PAID), compania care va emite acestepoliţe.

2. IKEA confirma achizitia terenului de la Timpuri Noidar spune ca nu face al doilea magazin de mobila. Grupulsuedez IKEA a confirmat achiziţia platformei Timpuri Noi dinBucureşti, dar tranzacţia a fost realizată de către divizia dedezvoltare imobiliară a companiei - Inter IKEA - care nu va folosilotul pentru realizarea unui nou magazin de mobilier IKEA. "InterIKEA confirmă cumpărarea unei proprietăţi în zona Timpuri Noi dincentrul capitalei Bucureşti. Proprietatea fost cumpărată de VastintHolding B.V., divizia de proprietăţi a Inter IKEA Group. Este oinvestiţie pe termen lung cu scopul de dezvoltare a unor spaţii cudestinaţii mixte: rezidenţiale, de birou şi de retail", au anunţatreprezentanţii grupului suedez.


3. Boc anunţă că a semnat deciziile de eliberare dinfuncţie a 17 secretari de stat şi 2 subsecretari.Premierul Emil Boc a anunţat, miercuri, că a semnat deciziile deeliberare din funcţie a 17 secretari de stat şi 2 subsecretari destat, pentru desfiinţarea unui astfel de post din Ministerul deInterne fiind necesar avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.El a arătat totodată că, începând de miercuri, în fiecare judeţ vorfi doar câte un subprefect, iar în Bucureşti vor fi doi subprefecţiîn loc de trei. Premierul a arătat că statul cheltuieşte anualpentru fiecare secretar de stat câte 110.000 euro.

4. Sistemul bancar a intrat pe pierdere după primelecinci luni, cu peste 200 milioane lei. Rezultatelefinanciare cumulate ale băncilor din România indică intrarea pepierdere a sistemului după primele cinci luni, de peste 200 demilioane lei, deşi primul trimestru a fost încheiat pe un câştigsemnificativ. Potrivit datelor centralizate de BNR, la finele luniimai sistemul bancar înregistra o pierdere de 204 milioane lei(aproape 49 de milioane euro), situaţie care s-a regăsit şi în lunamai a anului trecut, când pierderea s-a ridicat la 228 milioanelei.


5. Numarul firmelor suspendate de la ONRC a scazut cu 50%in prima jumatate a anului. Peste 42.000 de firme au fostsuspendate în primele şase luni ale anului, cu 47,4% mai puţincomparativ cu perioada similară a anului trecut, arată dateleOficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC). În acelaşitimp, s-au înregistrat 5.000 de dizolvări voluntare, reprezentând oscădere cu 54,4% faţă de anul trecut. Numărul înmatriculărilor afost de peste 58.000 de firme, comparativ cu 60.800 de firmeînregistrate în primul semestru din 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO