ZF 24

Cele mai importante evenimente ale zilei

10.03.2010, 20:18 15

1. Rata anuala a inflatiei a coborat in februarie la4,49%. Rata lunara a fost de 0,2%. Rata anuala a inflatieis-a situat in luna februarie la 4,49%, dupa ce in ianuarie era de5,2%, conform datelor prezentate miercuri de Institutul National deStatistica (INS).

Rata lunara a coborat de la 1,69%, la 0,2%. Preturile marfuriloralimentare si nealimentare au crescut in februarie cu 0,24% fata deluna precedenta, tarifele serviciilor ramanand stabile.

2. Programul Rabla, suplimentat cu inca 50.000 devouchere. Programul de casare din acest an va ajunge la110.000 de vouchere si un total de aproape 100. mil. euro, fata de60.000 si 54 mil. euro la inceputul acestui an, a declaratministrul Mediului, Laszlo Borbely.

Anul acesta, de pe 18 februarie, au fost casate peste 32.000 derable, adica aproape acelasi numar de masini cat in intreg anul2009. Catre unitatile REMAT au fost predate pentru persoanelefizice 55.600 de vouchere

"Saptamana viitoare, printr-o hotarare de guvern se va marinumarul de tichete cu 50.000 de vouchere, echivalentul a 190 mil.lei.", a spus Borbely.

3. S&P a revizuit perspectiva ratingurilor Romanieide la negativa la stabila. Agentia de evaluare financiaraStandard & Poor's (S&P) a revizuit de la negativa lastabila perspectiva ratingurilor pe termen lung ale Romaniei, invaluta si moneda locala, ca urmare a programului sustinut dereforma bugetara si a probabilitatii ca Guvernul sa continuerespectarea acordului cu FMI

4. 36 de oferte pentru realizarea tronsonului de metrouDrumul Taberei-Eroilor. Prima licitatie importanta la careparticipa o companie chineza. 36 de oferte de pret sitehnice au fost facute pentru realizarea structurii de rezistentapentru tronsonul de metrou Drumul Taberei-Eroilor (de la statiaRaul Doamnei la statia Hasdeu). Valoarea estimata a proiectuluieste de 1,16 mld. lei fara TVA, iar criteriul de selectie este ceamai avantajoasa din punct de vedere economic, pretul ofertei avando pondere de 60%, iar criteriile tehnice 40%.

Licitatia este impartita pe doua contracte: unul de 920 milioanelei, care implica lucrari la tuneluri si la statiile de la RaulDoamnei la Hasdeu (Eroilor), si unul in valoare de 246 milioane lei- pentru realizarea statiei si depoului de la Valea Ialomitei; laambele facandu-se cate 18 oferte.

5. Reuters: Romania va lansa pe piata eurobondurile inaceasta saptamana. Scadenta va fi la cinci ani. Guvernulroman va incepe din aceasta saptamana punerea pe piata aeurobondurilor, acestea urmand sa aiba scadenta la 5 ani, audeclarat pentru Reuters "intermediarii operatiunii".

Roadshow-ul de prezentare pentru emisiunea de eurobonduri se vaincheia joi, moment in care va fi anuntat si pretul emisiunii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO