ZF 24

Cele mai importante evenimente ale zilei

01.02.2010, 19:09 18

1. Cursul de schimb a scazut la 4,0805 lei/euro, cel mairedus nivel din ultimele 13 luni. Banca Nationala aRomaniei a anuntat pentru luni un curs de referinta de 4,0805lei/euro, in scadere cu 4,15 bani fata de cursul de referintaanuntat vineri. Pe piata interbancara, cursul de schimb s-astabilizat intre 4,0850 - 4,0900 lei/euro, in a doua parte asedintei interbancare de luni, dupa ce anterior coborase la unminim de 4,0730 - 4,0760 lei/euro, pe fondul vanzarilor ridicate deeuro realizate de jucatorii locali.

2. HP: "Angajam inca 600 de romani pentru centrele deservicii. Asteptam si absolventii de facultate". HewlettPackard, una dintre cele mai mari companii IT din lume, are in plansa angajeze in acest inca 600 de romani la centrele sale deservicii din Romania. HP "are ca obiectiv major cresterea numaruluide angajati cu 30% pana la sfarsitul anului (...)In prezent,centrul de servicii concentreaza eforturile a peste 2000 deangajati, cu inalte competente in zona de limbi straine, oferindsuport atat pentru celelalte divizii din cadrul HP, cat si pentrupartenerii acestora", au precizat reprezentantii HP.

3. Rezerva valutara a BNR a scazut in ianuarie cu 266milioane euro. Rezerva valutara a bancii nationale a ajunsla finalul lunii ianuarie la 28,037 miliarde euro fata de 28,303miliarde euro, la 31 decembrie 2009. Banca centrala a anuntat ca inianuarie au avut loc intrari in valoare de 2,014 miliarde euro siiesiri in valoare de 2,28 miliarde euro.

4. Topul celor mai buni sefi de companie din Romania: CocaCola, ING Asigurari de Viata si Tuborg ocupa podiumul.Calin Dragan (Coca Cola HBC Romania), Cornelia Coman (ING AsigurariViata), Shachar Shaine (Tuborg Romania) si Wargha Enayati (CentrulMedical Unirea) au fost desemnati managerii anului 2009, in cadrulunui eveniment organizat de HR Club, asociatia profesionistilor inresurse umane din Romania. "Criteriile de selectie pentrudesemnarea celor mai buni CEO sau General Manageri au fostimplicarea personala in implementarea unor proiecte de HR, alaturide directorul de resurse umane", sustine Ruxandra Stoian, parteneral PwC Romania si director servicii de consultanta in resurse umanesi unul din cei sapte membri ai juriului HR Club.

5 Prima gura de aer pentru farmacii: in conturileunitatilor din Bucuresti au intrat 12 mil. euro inianuarie. Casa de Asigurari de Sanatate a MunicipiuluiBucuresti (CASMB) a achitat in ianuarie facturi catre farmacii invaloare de 49,5 mil. lei (12 mil. euro), suma care reprezintacontravaloarea medicamentelor compensate si gratuite eliberate inluna iunie 2009. "Conform prevederilor legale in vigoare, facturilepentru medicamente se deconteaza in termen de 180 de zile de lavalidarea acestora de catre casele de asigurari de sanatate.Astfel, in lunile ce urmeaza, vor fi platite, in ordinecronologica, facturile pentru medicamentele compensate si gratuiteeliberate pana la sfarsitul anului precedent", a anuntatCASMB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO