ZF 24

Cele mai importante evenimente ale zilei

22.07.2009, 19:00 16

1. Piata asigurarilor a crescut cu 5,6% in primele sase luni, la 4,67 mld. lei. Piata asigurarilor a crescut cu 5,6% in primele sase luni ale anului, pana la 4,67 miliarde de lei, potrivit datelor publicate miercuri de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor. In termeni reali, luand in considerare inflatia, cresterea a fost mai mica. Pe segmentul asigurarilor generale, cresterea nominala a fost de 7,6%, in timp ce asigurarile de viat au scazut cu 2,9%.

2. Romania va fi monitorizata pe Justitie si in 2010, conform raportului Comisiei Europene. Raportul Comisiei Europene privind starea Justitiei in Romania arata ca Bucurestiul va fi monitorizat in acest domeniu si anul viitor. Raportul nu recomanda insa liderilor UE aplicarea clauzei de salvgardare, ceea ce inseamna ca ea nu va mai fi aplicata niciodata, intrucat un astfel de mecanism de constrangere este valabil doar pana la finele anului. Viitorul raport al Comisiei va fi publicat in vara viitoare. Din raport au fost eliminate referirile la spatiul Schengen. Intr-un raport intermediar, Comisia conditiona aderarea Romaniei la spatiul Schengen de progresele in Justitie. Raportul a fost dat publictatii astazi la Buruxelles.

3. 500 de pasageri ai My Air au fost blocati in Baneasa, dupa ce cursele au fost anulate. Zborurile companiei low-cost My Air care urmau a avea loc astazi de pe Aeroportul Baneasa au fost anulate, peste 500 de pasageri fiind blocati in aeroport. Compania low cost My Air trebuia sa opereze astazi sapte curse de pe Aeroportul Baneasa, catre Venetia, Catania, Rimini, Napoli, Bergamo si Bari. Luand in considerare un grad de ocupare de 70%, peste 500 de persoane vor fi blocate astazi in aeroporturi. Pe plan extern, doar aeroportul Orio al Serio din Bergamo, Milano a anuntat oficial pe site-ul companiei ca zborurile My Air au fost suspendate incepand de astazi.

4. Bursa de la Bucuresti bate in retragere: scaderi de 1,8%, dupa doua sedinte de cresteri spectaculoase. Indicii bursieri de la Bucuresti au trecut pe minus in sedinta de miercuri, dupa doua cresteri spectaculoase in precedentele doua sedinte, cel mai redus declin fiind inregistrat pe SIF-uri. Indicele BET, al celor mai lichide zece companii, s-a depreciat cu 1,48%, pe o piata cu un declin mediu de 1,81%, in timp ce pe SIF-uri s-a consemnat un declin mediu de 0,7%. Valoarea totala a tranzactiilor a urcat la 35 de milioane de lei (8,3 milioane de euro), din care 5,4 milioane de lei reprezinta tranzactii cu obligatiuni.

5. Zapp creste viteza de acces la internet de 6 ori, la 21,6. MpbsOperatorul de telefonie mobila Zapp, care urmeaza a fi preluat de Cosmote Romania, al treilea jucator de pe piata, a anuntat ca va lansa in august prima retea 3G+, care va permite utilizatorilor sa descarce informatii de pe internet cu o viteza de pana la 21,6 Mbps. Aria de acoperire a serviciilor 3G de la Zapp va fi extinsa de la 23 de orase, in prezent, la 63 de orase, potrivit oficialilor companiei.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO