ZF 24

Cel mai mare producător de cipuri de memorie din lume, Samsung, va oferi personalului din Coreea de Sud o zi de vineri liberă în fiecare lună

Cel mai mare producător de cipuri de memorie din lume,...

Autor: Andrei Şerbănescu

14.06.2023, 15:51 313

Samsung Electronics Co, cel mai mare producător de cipuri de memorie din lume, oferă personalului din Coreea de Sud o zi de vineri liberă în fiecare lună, în încercarea de a păstra talentele care apreciază din ce în ce mai mult munca flexibilă, potrivit Bloomberg.

Începând de săptămâna viitoare, personalul care nu lucrează în fabrică - cu normă întreagă - îşi poate lua o zi liberă în perioada în care primeşte salariile - a declarat miercuri, prin telefon, un purtător de cuvânt al companiei.

Presa locală a raportat politica la începutul acestei săptămâni.

Noua măsură a luat naştere după ce rivalul local SK Hynix Inc. a adoptat anul trecut o săptămână de lucru flexibilă similară, permiţând personalului să îşi ia o vineri liberă pe lună dacă lucrează mai mult de 40 de ore pe săptămână. Alte firme tech sud-coreene, inclusiv populara platformă de socializare Kakao Corp. au implementat, de asemenea, programe de lucru mai flexibile în urma pandemiei.

Măsura luată de Samsung, care are aproximativ jumătate din cei 268.000 de angajaţi în Coreea de Sud, arată cât de mult a schimbat pandemia modul în care lucrează oamenii - chiar şi într-o ţară cu o cultură a muncii mai conservatoare. Sud-coreenii se numără printre cei mai suprasolicitaţi oameni din lume, înregistrând în 2021 cu aproximativ 200 de ore de muncă mai mult decât media din rândul membrilor OCDE.

Măsurile vizează păstrarea talentelor, în special în rândul lucrătorilor mai tineri care apreciază echilibrul dintre viaţa profesională şi cea privată. Milenialii şi Generaţia Z - cei cu vârsta de 30 de ani şi mai puţin - reprezintă aproximativ trei sferturi din forţa de muncă a Samsung la nivel global, potrivit unui raport al companiei din 2022.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO