ZF 24

Cel mai mare investitor american considera ca piata imobiliara americana isi va reveni in 2011

Buffett considera ca piata imobiliara americana isi va reveni in 2011
28.02.2010, 14:29 22

Miliardarul american Warren Buffett a declarat ca se asteapta capiata imobiliara sa isi revina incepand din 2011, odata curevenirea cererii la nivelul ofertei, informeaza Bloomberg.

"In aproximativ un an, problemele de pe piata rezidentiala artrebui sa fie lasate in urma", a scris Buffett in scrisoarea anualatrimisa actionarilor fondului Berkshire Hathaway. "Preturile vorramane cu mult sub nivelurile de dinaintea 'balonului' imobiliar,bineinteles, dar pentru fiecare vanzator sau creditor lovit deacest element va exista un cumparator care va avea decastigat".

Cel mai mare declin al pietei imobiliare de dupa Marea Depresiea lasat unul din cinci detinatori de ipoteci cu datorii mai maridecat valoarea locuintei. In aceste conditii, piata a fost inundataanul trecut de un numar record de executari silite si a dus ladiminuarea numarului de case aflate in stadiu incipient deconstructie la cel mai scazut nivel din ultimii 50 de ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO