ZF 24

Cel mai bun an din istoria Goldman Sachs i-ar putea aduce lui Warren Buffet un profit de 1 mld. dolari in doar 6 luni

Cel mai bun an din istoria Goldman Sachs i-ar putea aduce lui Warren Buffet un profit de 1 mld. dolari in doar 6 luni
21.06.2009, 15:42 19

Miliardarul american Warren Buffet ar putea inregistra un profit de 1 miliard de dolari in doar 6 luni de zile, din investitia in banca Goldman Sachs, in conditiile in care grupul financiar inregistreaza in prezent, potrivit unor surse, cea mai buna perioada  din istoria de 140 de ani, in ciuda scaderii pietei, scrie The Guardian. Warren Buffett a cumparat, in ianuarie, actiuni Goldman Sachs in valoare de cinci miliarde de dolari si poate marca deja un castig de un miliard de dolari la investitia initiala,  potrivit cotidianului.

The Guardian noteaza, citand surse din interiorul bancii, ca pe fondul relaxarii competitiei si a cresterii veniturilor din tranzactii cu valuta, obligatiuni si instrumente fixed-income, profiturile Goldman Sachs au crescut puternic, angajatii urmand sa primeasca cele mai mari bonusuri acordate vreodata.

Angajatii diviziei londoneze a Goldman Sachs au fost anuntati, saptamana trecuta, de stafful executiv, cu privire la perspcetivele companiei in zona operatiunilor bancare si activelor tranzactionabile. Directorii au sugerat, totodata, ca personalul (28.000 de angajati la nivel mondial, 5.400 in Londra) ar trebui sa se astepte la bonusuri uriase daca banca va obtine, potrivit estimarilor, cele mai mari profituri anuale din istoria de 140 de ani a grupului.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO