ZF 24

Cei mai mari asiguratori europeni au lansat un "indice al catastrofelor" de pe continent

03.12.2009, 13:37 18

Cele mai mari companii de asigurari si reasigurari din Europa aulansat joi un indicel al pierderilor din industrie care vizeazaeventualele catastrofe naturale din Europa, serviciul urmand safurnizeze date mai precise si de calitate mai buna privind posibilafrecventa si severitate a catastrofelor naturale de pe continent,scrie Reuters.

La alcatuirea indiceleui PERILS au participat companiile deasigurari Allianz (Germania), AXA (Franta), Groupama si ZFS,grupurile de reasigurari Munich Re, PartnerRe si Swiss Re, sibrokerul de reasigurare Guy Carpenter.

Serviciul lansat joi de PERILS ofera indici valorici care pot fiutilizati in cadrul valorilor mobiliare insurance-linked (ILS)bazate pe eventuale pierderi in industria asigurarilor, dar si incadrul tranzactiilor industry loss warranty (ILW) derulate pe piataeuropeana. Indicele este similar rapoartelor Propety Claims Service(PCS) utilizate de asiguratorii din Statele Unite, noteazaReuters.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO