ZF 24

CEC vinde credite cu dobândă de 7,5% la lei tinerilor care îşi deschid firme cu bani de la stat

Foto Silviu Matei

Autor: Ciprian Botea

03.06.2013, 21:21 926

CEC Bank, singura bancă de top rămasă în portofoliul statului, vinde credite cu dobândă nominală de 7,5% pe an la lei tinerilor întreprinzători care îşi deschid o afacere cu bani de la stat prin programul de stimulare a dezvoltării microîntreprinderilor. Creditele sunt acordate pe baza unei convenţii încheiate de bancă cu Ministerul Econonomiei.

Wiki ZF: Profilul companiei CEC Bank

CEC percepe un comision de analiză a dosarului de credit de 200 de lei şi un comision anual de gestiune de 0,75% din sold. Creditul are o perioadă de graţie de maximum 12 luni şi poate fi acoperit în proporţie de 80% cu garanţii de stat. Statul finanţează prin acest program 50% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri, dar nu mai mult de echivalentul în lei a 10.000 de euro.

CEC Bank se situa la finalul anului trecut pe locul patru în sistemul bancar, cu o cotă de piaţă de 7,3% după volumul activelor deţinute. Banca a acordat anul trecut credite noi de peste 2,2 miliarde de lei companiilor.

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 04.06.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO