ZF 24

Cea mai importantă întâlnire la nivel mondial: G7 se întâlnesc pentru a introduce un preţ maxim pentru petrolul din Rusia

Cea mai importantă întâlnire la nivel mondial: G7 se...

Autor: Andrei Şerbănescu

02.09.2022, 15:26 439

Miniştrii de finanţe din G7 se vor întâni în viitorul apropiat în vederea stabilirii unui preţ maxim pentru petrolul rusesc, relatează APA.

Membrii G7 se vor reuni virtual pentru a discuta despre implementarea planurilor care să ajute la atenuarea furtunii crizei energetice din Europa, fenomen care a dus la creşterea vertiginoasă a preţurilor la energie pe tot continentul.

Detaliile au rămas neclare, inclusiv nivelul pe baril al plafonului de preţ, peste care naţiunile ar refuza asigurarea şi finanţarea ţiţeiului şi produselor petroliere expediate din Rusia.

Liderii occidentali au ajuns la o concluzie în iunie pentru a discuta un posibil plafon de preţ pentru ţiţeiul rusesc. Cu toate acestea, Moscova a declarat că nu va respecta decretul şi că l-ar putea ocoli prin furnizarea de petrol ţărilor care nu sunt obligate de condiţiile de preţ impuse de Occident.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a refuzat să facă vreun comentariu privitor la planul în cauză înaintea întâlnirii liderilor G7.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO