ZF 24

Cea mai bogată femeie din Europa îşi vinde insula

Cea mai bogată femeie din Europa îşi vinde insula

Autor: Andrei Cîrchelan

01.08.2012, 20:21 4758

Liliane Bettencourt, cea mai bogată femeie din Europa, a vândut insula pe care o deţinea în arhipelagul Seychelles pentru suma de 60 de milioane de dolari, unei organizaţii de protecţie a faunei marine, potrivit Bloomberg.

Moştenitoarea L’Oreal SA, în vârstă de 89 de ani, a cumpărat insula D’Arros, care are o suprafaţă de aproximativ 150 de hectare , precum şi alte câteva insule mai mici în 1998. Cumpărătorul care a oferit 60 de milioane pentru insulă, fundaţia Save Our Seas din Geneva, intenţionează să transforme insulele într-o rezervaţie naturală.

Save Our Seas este un grup non-profit, finanţat privat, care susţine cercetarea faunei marine, educaţia şi proiectele de conservare.

Bettencourt are o avere totală de 23,3 miliarde dolari şi este a doua cea mai bogată persoană din Franţa, după Bernard Arnault, care controlează LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA, cel mai mare producător de bunuri de lux din lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO