ZF 24

Ce scrie Wall Street Journal pe prima pagina de astazi

Ce scrie Wall Street Journal pe prima pagina de astazi
16.02.2010, 10:40 15

UE: Grecia sa isi rezolve problema bugetara si apoi vineajutorul

Ministrii de finante europeni s-au mentinut fermi pe pozitii siau cerut Greciei sa reduca deficitul bugetar inainte de a se lua incalcul posibilitatea unui ajutor pentru statul mediteraneean.Muncitorii greci au iesit in strada si au inceput grevele imotrivaplanurilor de austeritate ale guvernului.

Achizitia Lehman a fost una benefica pentruBarclays

Profitul in crestere anuntat de Barclays pentru 2009 a ajutatactiunile grupuli sa creasca si a demonstrat ca achizitiaindrazneata a activelor Lehman Brothers Holding din America de Nordse dovedeste una de succes.

Shell planuieste sa reduca salariileexecutivilor

Royal Dutch Shell a dezvaluit ca va face schimbari majore inmodul in care sunt platiti managerii de top, la mai putin de un andupa ce actionarii au fost nemultumiti de politicile salariale aleexecutivilor. Intr-o scrisoare catre investitori, Hans Wijers,presedintele comitetului de plati de la Shell, a spus ca salariiledirectorului executiv Peter Voser si ale directorului financiarSimon Henry - care au preluat functiile anul trecut - vor fi cu 20%mai mici ca ale predecesorilor lor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO