ZF 24

Ce scrie Wall Street Journal pe prima pagina de astazi

Ce scrie Wall Street Journal pe prima pagina de astazi
21.01.2010, 10:27 26

Problemele financiare au lovit piata titlurilor de statelene

Guvernul de la Atena a anuntat ca ia in considerare toateoptiunile posibile pentru solutionarea problemei finantarii, dupace noi temeri legate de abilitatea Greciei de a se imprumuta aulovit piata de titlurilor de stat. In Europa, randamentele pentruobligatiunile pe 10 ani emise de Grecia - care evolueaza inversproportional cu preturile - au atins pentru scurt timp o valoarerecord. Costul pentru asigurarea acelei datorii a atins de asemeneao valoare record. Problemele Greciei au facut presiuni si asupramonedei euro, care s-a depreciat pana la un curs de schimb de1,42dolari pentru o moneda europeana, pentru prima data dupaaugust.

Bonusurile bancherilor vor fi reduse si inAmerica

Alte doua banci, Bank of America si Morgan Stanley, au anuntatca planuiesc sa reduca bonusurile acordate fortei de munca de lanivel mondial ca rezultat al unei noi taxe impuse de Marea Britanieasupra bonusurilor. Efectele acestei masuri este posibil sa nu sefaca simtite pana anul viitor. Bancile americane au fost ultimelecare si-au prezentat planurile referitoare la bonusuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO