ZF 24

Ce scrie Financial Times pe prima pagina de astazi

Ce scrie Financial Times pe prima pagina de astazi
18.01.2010, 10:10 14

Un fond de hedging considera ca Londra va continua safie unul dintre cele mai importante centre financiare dinlume

Londra va inflori ca centru financiar in urmatorul deceniu,urmand sa devina motorul vestic de crestere pentru pieteleemergente, potrivit unuia dintre cele mai cunoscute fonduri dehedging din cartierul londonez City. Contrastand cu previziunilesumbre ale bancherilor, care prevad o decadere a City si o serie deprobleme pentru fondurile de hedging, dupa ce o serie de angajatiau ales sa mearga in Elvetia, Toscafund considera ca evolutia bunaa economiilor BRIC - Brazilia, Rusia, India si China - va avantajaLondra.

Companiile de audit din Marea Britanie trebuie sa adopteun cod unitar

Cele mai mari companii de audit trebuie sa numeascanon-executivi independenti care sa actioneze in directia reduceriiriscul aparitiei unui colaps asemanator celui al Andersen - unadintre cele mai mari firme de audit din lume, potrivit cerintelorunui nou cod lansat de guvernul britanic. Codul privind GuvernantaFirmelor de Audit - aparut la cererea Consiliului FinancialReporting Council - este primul de aceasta natura, de aceea esteprima data cand "cele patru mari" firme de contabilitate suntnevoite sa adopte un cod similar aceluia care are ca obiectcompaniile pe care ei le auditeaza in Marea Britanie.

Avioanele cu ajutoare nu pot ateriza inHaiti

Agentiile umanitare si-au exprimat nemultumirea cu privire laajutoarele umanitare ce urmau a fi primite de statul Haiti,devastat saptamana trecuta de mai multe cutremure. Franta si-aexprimat nemultumirea cu privire la modul in care fortele armatedin Statele Unite administreaza aeroportul din Haiti. La cinci ziledupa ce un cutremur devastator a ucis zeci de mii de persoane,Medicins Sans Frontieres (Medici fara Frontiere), agentia umanitarafranceza ce ofera servicii medicale, a anuntat ca mai multe dintreavioanele sale de tip cargo nu au putut ateriza in Port-au-Prince."Ar trebui sa se acorde prioritate avioanelor care transportaechipamente si personal medical", au spus oficialii Medicins SansFrontieres.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO