ZF 24

Ce scrie Financial Times pe prima pagina de astazi

Ce scrie Financial Times pe prima pagina de astazi
09.12.2009, 09:41 16

Alistair Darling va taxa bonusurilebancherilor

Alistair Darling, ministrul britanic al finantelor va impune otaxa ce se va aplica o singura data asupra miliardelor de lire pecare bancile le-au pus de-o parte pentru a oferi angajatilor lorbonusuri. Aceasta taxa este stabilita in raportul pre-buget, iarministrul incearca sa evidentieze ca guvernul raspunde ferm lafuria publica privind remuneratia bancherilor. Darling nu va aplicataxa asupra bonusurilor individuale, ci asupra sumelor totalestabilite de banci.

Scolile, spitalele si politia scapa de reducerile decheltuieli

Alistair Darling va creiona cea mai importanta reducere decheltuieli bugetare din ultima generatie in raportul sau pre-buget.Singurele ce vor fi excluse de la capitolul reduceri de cheltuielide 14% in urmatorii trei ani vor fi scolile, spitalele sipolitia.

O companie din Dubai fortata sa isi plateasca mai repededatoria

Revizuirea in scadere a ratingului companiilor detinute de statin Dubai a atras dupa sine o clauza de accelerare a platilor inceea ce priveste o datorie de 2 mld. dolari a unuia dintrefurnizorii de utilitati ai emiratului. Data scadenta a datoriei era2036, insa ar putea fi nevoie sa fie platita in totalitate pana pe14 decembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO