Ce scrie Financial Times pe prima pagina de astazi

Autor: Cristina Roşca 09.12.2009

Alistair Darling va taxa bonusurile bancherilor

Alistair Darling, ministrul britanic al finantelor va impune o taxa ce se va aplica o singura data asupra miliardelor de lire pe care bancile le-au pus de-o parte pentru a oferi angajatilor lor bonusuri. Aceasta taxa este stabilita in raportul pre-buget, iar ministrul incearca sa evidentieze ca guvernul raspunde ferm la furia publica privind remuneratia bancherilor. Darling nu va aplica taxa asupra bonusurilor individuale, ci asupra sumelor totale stabilite de banci.

Scolile, spitalele si politia scapa de reducerile de cheltuieli

Alistair Darling va creiona cea mai importanta reducere de cheltuieli bugetare din ultima generatie in raportul sau pre-buget. Singurele ce vor fi excluse de la capitolul reduceri de cheltuieli de 14% in urmatorii trei ani vor fi scolile, spitalele si politia.

O companie din Dubai fortata sa isi plateasca mai repede datoria

Revizuirea in scadere a ratingului companiilor detinute de stat in Dubai a atras dupa sine o clauza de accelerare a platilor in ceea ce priveste o datorie de 2 mld. dolari a unuia dintre furnizorii de utilitati ai emiratului. Data scadenta a datoriei era 2036, insa ar putea fi nevoie sa fie platita in totalitate pana pe 14 decembrie.