ZF 24

Ce scrie Financial Times pe prima pagina de astazi

Ce scrie Financial Times pe prima pagina de astazi
17.11.2009, 10:17 21

Vaccinul anti-fumat este cu un pas mai aproape de aintra pe piata

Fumatorii ar putea in curand sa se lase de fumat cu ajutorul unuivaccin injectabil care impiedica nicotina din tutun sa ajunga lacreier, unde creeaza o senzatie de placere ce duce la dependenta.Vaccinul NicVAX este si mai aproape de a intra pe piata dupa cegrupul farmaceutic Glaxo SmithKline a incheiat un acord cu companiaamericana de farma Nabi Pharmaceuticals care a dezvoltat produsul,in vederea punerii in vanzare a accestuia.

Ministrul britanic al tineretului vrea inca 2,6 mld. lirela bugetul pentru educatie

Ed Balls, ministrul tineretului din Marea Britanie, a cerutTrezoreriei o crestere cu 2,6 mld. lire a bugetului in urmatoriitrei ani intr-o incercare de a scoate educatia din schema dereducere a cheltuielilor. In conditiile in care se incearcareducerea cheltuielilor bugetare, Balls i-a cerut lui AlistairDarling, ministrul britanic de finante sa garanteze Departamentuluipentru Copii, Scoli si Familii o crestere de 1,3% a bugetului panain 2014, potrivit unor surse guvernamentale apropiate.

Directorul executiv al Standard Chartered se arataimpotriva reglementarii sistemului bancar

Directorul executiv al uneia dintre cele mai mari banci din Asia,cu domiciliul la Londra a atacat agresiv directia de mers aprocesului de reglementare a sistemului bancar mondial. PeterSands, directorul executiv al Standard Chartered a avertizat ca"vor exista costuri reale " ce vor trebui platite daca reformeleactuale menite sa reglementeze sistemul bancar vor fi implementate.El a mai spus ca strategii "se amagesc" daca sunt de parere camajorarile de capital si impunerea unor limite privind nivelul delichiditate vor fi absorbite de banci si de actionari lor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO