ZF 24

CE nu a primit nicio notificare de la instanta despre actiunea Romaniei privind emisiile poluante

08.01.2008, 13:26 19

Comisia Europeana nu a primit inca nicio instiintare din partea instantei referitoare la actiunea Romaniei pe tema cotei de emisii poluante, a declarat astazi, pentru Mediafax, Barbara Helferich, purtator de cuvant al comisarului european pentru Mediu, Stavros Dimas.

Guvernul a decis, in ultima sedinta din anul trecut, sa faca uz de drepturile sale legitime fata de decizia Comisiei Europene (CE) de a reduce Romaniei cota de emisii poluante cu 20%, iar pe baza acestui mandat, Romania a introdus, la 21 decembrie 2007, la Tribunalul de Prima Instanta al Comunitatilor Europene, doua actiuni in anularea deciziilor CE. Actiunile au fost depuse de catre Departamentul pentru Afaceri Europene, prin intermediul Agentului Guvernamental.

Helferich a spus ca, pana in prezent, nu a fost primita nicio instiintare din partea instantei referitor la vreo actiune in justitie intentata de Romania impotriva CE. Purtatorul de cuvant a precizat ca Romania nu are obligatia de a notifica oficial Comisia Europeana in legatura cu intentia de a o da in judecata, acest demers urmand sa fie realizat automat de catre instanta.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO