ZF 24

CE: Mai sunt probleme de rezolvat in sectorul asigurarilor

27.09.2006, 19:41 15

Principala provocare pentru sectorul asigurarilor din Romania ramane semnarea Acordului Multilateral de Garantare, care le va permite romanilor sa circule in Uniunea Europeana fara sa le fie verificata polita de asigurare de raspundere civila auto la frontiera, arata ultimul raport de monitorizare al Comisiei Europene (CE).
Acordul Multilateral de Garantare (Multilateral Guarantee Agreement sau MGA) urmeaza sa fie semnat de Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (BAAR) in acest an sau la inceputul anului viitor, potrivit lui Liviu Stoicescu, presedintele BAAR.
Stoicescu afirma ca, dupa semnarea MGA, este nevoie de 5-6 luni pentru ca acordul sa intre in vigoare, astfel incat si dupa aderare, timp de mai multe luni, romanii vor prezenta dovada asigurarii de raspundere civila auto la frontiera.
"Exista riscul ca verificarea la frontiera a politei de asigurare de raspundere civila auto sa fie necesara si dupa aderare", arata raportul CE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO