ZF 24

Ce gadgeturi vom folosi in 2050

Ce gadgeturi vom folosi in 2050
24.12.2009, 13:14 33

Mergem la cafenea ca sa avem acces wireless, citim ziare pehartie si cumparam filme pe DVD-uri. Pentru descendentii nostriinsa, probabil ca vom parea niste demodati. "Analizand dezvoltareatehnologica din prezent, incerc sa estimez ce gadgeturi vom avea inbuzunare in urmatorii 10-15 ani", afirma Ian Pearson, futurolog incadrul British Telecommunications (BT), care stie de pe acum ce vorlansa in urmatorii (doar) doi, trei ani companii precum Sony, Nokiasau BT. Cand vezi gradul de utilizare a tehnologiei in case si laserviciu, in fiecare zi, spune Pearson, poti sa aproximezi cam inproportie de 85% ceea ce va fi peste zece ani.

Incercand sa se uite si mai departe, Justin Rattner, chieftechnology officer al Intel, e de parere ca pana in 2050, granitadintre oameni si aparate asa cum o vedem acum nu va mai exista: "Neapropiem de un punct de inflexiune unde rata tehnologiei se vaaccelera la o rata exponentiala si dispozitivele vor putea depasiabilitatile umane de a gandi in viitorul nu foarte indepartat".Despre gadgeturile SF care in 2050 ar putea devenirealitate cititi pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO