ZF 24

CE adopta recomandarile de reducere cu pana la 70% a tarifelor de interconectare in telefonia mobila

07.05.2009, 19:54 15

Comisia Europeana a adoptat, joi, recomandari cu privire la reducerea cu pana la 70% a tarifelor de interconectare in telefonia mobila, prin aceasta decizie putandu-se reduce cu pana la doua miliarde de euro costurile suportate de utilizatori, in urmatorii trei ani, transmite Reuters.

Operatorii au criticat masura, considerand ca va avea un impact negativ asupra investitiilor in retele mai performante, fara sa existe garantii ca este in avantajul utilizatorilor.

Comisarul pentru Telecomunicatii, Viviane Reding, a redactat recomandari pentru autoritatile de reglementare din cele 27 de state membre ale Uniunii, pentru a stimula concurenta si a oferi utilizatorilor conditii mai avantajoase.

In mod normal un operator plateste un tarif de conectare la o alta retea de telefonie mobila de circa 8,5 eurocenti pe minut, pentru serviciile de voce, tarifele aplicate clientilor variind la nivelul UE de la doi eurocenti in Cipru la 15 centi in Bulgaria.

Recomandarile nu sunt obligatorii, dar statele membre trebuie sa tina seama de acestea "in cea mai mare masura".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO