ZF 24

CE a respins suplimentarea cotei alocate Romaniei pentru zahar din sfecla

04.05.2007, 15:11 25

Autoritatile de la Bruxelles au respins propunerea Ministerului Agriculturii privind suplimentarea cotei de zahar din sfecla, prin transferarea unei cantitati din cota alocata pentru prelucrarea zaharului brut, a declarat, astazi, Vasile Stancu, director in institutie.

"Am vrut sa transformam o parte din cota de zahar brut in cota pentru zaharul din sfecla, dar propunerea a fost refuzata", a spus Stancu.

Romania a obtinut, in urma negocierilor cu Uniunea Europeana, o cota de 109.000 de tone de zahar din sfecla, 329.000 de tone pentru procesarea zaharului brut si o cantitate de aproape 10.000 de tone de izoglucoza.

Producatorii de zahar considera cantitatea alocata pentru zahar din sfecla sub potentialul de productie al firmelor din Romania si au anuntat inca de anul trecut ca vor solicita CE majorarea cotei, o renegociere in acest sens putand avea loc dupa aderarea la Uniunea Europeana. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO