ZF 24

„Către comunitatea de business: trebuie să spuneţi puternic şi apăsat încotro să se îndrepte această ţară“

28.11.2013, 21:49 469

„În numele Ziarului Financiar şi al companiei care editează acest ziar, Mediafax Group, aş vrea să vă urez bun venit tuturor la cel mai important eveniment al comunităţii de business din România, gala anuală a Ziarului Financiar.

Anul acesta aniversăm alături de voi, cititorii noştri, personajele noastre,  interlocutorii noştri, 15 ani de la apariţia  Ziarului Financiar.

În cei 15 ani am construit împreună, alături de voi, comunitatea de business din  România. Am descoperit, am scos la lumină, am scris despre antreprenori, despre afaceri, despre trenduri, despre succese neaştep­tate, dar şi despre eşecuri răsunătoare. Am întâlnit şi am scris despre creşteri economice la care nu ne aşteptam sau despre crize apărute peste noapte, la care nu se gândea nimeni.

De 15 ani, în fiecare număr al Ziarului Financiar ne-am propus să-i aducem în faţă pe cei care creează valoarea în România. De 15 ani întrebăm, vorbim şi scriem despre antreprenori, despre investiţii, despre locuri de muncă sau despre viitor.

De 15 ani vorbim despre clasa de business din România, în care noi credem, aşa cum a crezut şi ea în noi, în Ziarul Financiar, în toţi aceşti ani. Sunteţi mai mult decât nişte cifre, fiecare dintre voi aveţi un nume, aţi creat un brand, aţi construit o afacere, aţi clădit o companie. Aţi creat o istorie în economia românească şi în România. De 15 ani ne dorim ca afacerile voastre să crească, pentru că şi România trebuie să fie prosperă şi puternică. Acum este timpul să ieşiţi din carapacea voastră şi să vă uitaţi în jur.

Acum 15 ani aţi ştiut, aţi visat şi aţi crezut în voi, în puterea, energia şi în mintea voastră şi în ceea ce aţi vrut să realizaţi. Aţi câştigat puterea în domeniul şi în comunitatea voastră. Dar treptat aţi pierdut puterea. Fără să vă daţi seama, aţi ajuns prizonierii clasei politice.

Dacă acum 15 ani România a avut două obiective majore, NATO şi Uniunea Europeană, acum nu are niciunul în jurul căruia să se unească şi să construiască.

Dacă voi, comunitatea de business din România, nu o să vă ridicaţi, dacă nu o să spuneţi puternic şi apăsat încotro tre­buie să se îndrepte această ţară, s-ar putea să pierdeţi treptat, fără să vă daţi seama, tot ce aţi construit în aceşti 15 ani. Sunteţi o comunitate de business puternică şi performantă, care se poate uita cu mândrie la ceea ce a realizat. Dar trebuie să aveţi o conştiinţă de sine, o conştiinţă a puterii pe care o reprezentaţi. Pentru că nu sunteţi singuri. Noi, Ziarul Financiar,  suntem alături de voi, suntem vocea şi gândurile voastre. Trebuie să credeţi în România şi să faceţi mai mult pentru România, aşa cum aţi făcut pentru propriile voastre afaceri, în toţi aceşti 15 ani.

Businessul vostru şi al nostru este România.“

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.11.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO