ZF 24

Cat te costa sa concediezi un CEO: De la "Du-te si taci" la "Mai da tu, mai las eu"

31.05.2009, 19:01 23

Numarul managerilor care cer consultanta juridica pentru ca simt ca angajatorii le pregatesc o “debarcare” rapida si nu foarte ortodoxa din companie a crescut puternic in ultimele luni. Piata s-a intors astfel, dupa ce in ultimii ani executivii erau vanati pe salrii mari, pe fondul lipsei de specialisti si a cresterii business-urilor.

Cristina Popescu, senior associate in cadrul casei de avocatura Lina & Guia spune ca “este un joc si un test de anduranta intre angajat si angajator, pe principiul <Mai da tu, mai las eu.” Angajatorii, in general, isi doresc un exit discret, de genul <Du-te si taci!>. Practic, managerii isi maresc oferta initiala de la angajatori.”

Unul din cele mai cunoscute exemple de executivi care au contestat deciziile companiilor de a-i inlocui din functie este cel al lui Regis Mougel, fostul director general al retelei de hipermarketuri Cora in Romania, care a primit despagubiri din partea fostului angajator echivalentul salariului sau de baza pe patru ani, castigand la finele lui 2007 procesul intentat retailerului pentru concedierea sa din 2004. Cititi mai mult in ZIARUL FINANCIAR de maine.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO