ZF 24

Cartel Alfa solicită demisia lui Teodorovici după declaraţia privind serviciile medicale diferite

Cartel Alfa solicită demisia lui Teodorovici după...

Autor: Nicolae Oprea, Mediafax

17.09.2018, 14:37 83

Confederaţia sindicală „Cartel Alfa” solicită demisia ministrului Finanţelor după ce Eugen Teodorovici a declarat recent că românii ar trebui să beneficieze de servicii medicale diferite, în funcţie de contribuţia la asigurările de sănătate.

„Domnul Orlando Teodorovici propune pachete de servicii de sănătate diferenţiate, în funcţie de suma plătită de contribuabil, probabil neînţelegând ce înseamnă dimensiunea socială a statului (proclamată în Constituţie) şi principiile universalităţii, echităţii şi solidarităţii pe baza cărora este construit sistemul de sănătate publică. Încercarea de a-şi nuanţa declaraţiile nu schimbă cu nimic esenţa lor. Preocuparea pentru tratamentul diferenţiat în funcţie de puterea financiară a cetăţenilor este mult mai sus pe agenda domnului ministru decât, spre exemplu, preocuparea pentru lărgirea bazei de contribuabili şi asigurarea sustenabilităţii sistemului sau preocuparea pentru combaterea evaziunii fiscal deosebit de mari”, se arată într-un comunicat al Confederaţiei sindicale Cartel Alfa, remis, luni, MEDIAFAX.

Sindicaliştii de la Cartel Alfa solicită, astfel, demisia ministrului Finanţelor.

„Confederaţia Naţională Sindicală “Cartel ALFA” solicită demisia imediată a Ministrului Finanţelor Publice, dl. Orlando Teodorovici. Sperăm că succesorul său va fi o persoană care să îmbrăţişeze în mod real valorile social democraţiei, ale partidului aflat la guvernare, care va înţelege că o societate segregată, cu mulţi foarte săraci şi puţini foarte bogaţi, cu inegalităţi duse la extrem, cu instabilitate legislativă şi fiscală, nu este peformantă economic pe termen lung”, se mai arată în comunicatul celor de la Cartel Alfa.

Reacţia sindicaliştilor vine după ce Eugen Teodorovici a declarat, vineri, că „un sistem logic” ar putea avea la bază pachete de servicii medicale, în funcţe de contribuţia la CASS.

„În funcţie de cât plăteşti pe CASS, să ai făcute mai multe variante, pachetul 1, pachet de bază, ai un alt venit la care se plăteşte CASS, deci implicit o contribuţie mai mare, atunci ai al doilea pachet, cu alt tip de servicii, ăsta cred că e sistemul logic”, a declarat Teodorovici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO