ZF 24

Carpatcement va primi 1,5 mil. euro de la UE petru cresterea capacitatii de livrare ciment la fabrica de la Bicaz

22.03.2010, 13:13 48

Carpatcement Holding, filiala locala a grupului germanHeidelbergCement, va primi fonduri nerambursabile de 6,3 mil. lei(1,5 mil. euro) din Fondul European de Dezvoltarea Regionala prinProgramul Operational Sectorial "Cresterea competitivitatiieconomice", in cadrul unei investitii totale de 16,5 mil. lei (3,9mil. euro) pentru cresterea capacitatii de livrare a fabricii de laBicaz.

Proiectul va fi implementat in perioada 11.03.2010 - 11.05.2011,la Carpatcement Holding sucursala Bicaz - fabrica Tasca, judetulNeamt. Finantarea a fost obtinuta prin Axa Prioritara 1 -"Un sisteminovativ si ecoeficient de productie".

POS CCE este un Program Operational finantat din FEDR (FondulEuropean de Dezvoltare Regionala), care are ca obiectiv crestereaproductivitatii intreprinderilor romanesti si reducerea decalajelorfata de productivitatea medie la nivelul U.E.

HeidelbergCement detine trei fabrici de ciment in Romania - laFieni, Bicaz si Deva, in care a investit in ultimii doi ani 120mil. euro pentru dublarea capacitatilor de productie, pana la 4,5milioane de tone.

Grupul german, care activeaza pe pietele de ciment, agregate sibetoane, a inregistrat anul trecut o scadere de 20% a cifrei deafaceri, pana la 312,5 mil. euro, potrivit datelorpreliminarii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO