Carpatcement va primi 1,5 mil. euro de la UE petru cresterea capacitatii de livrare ciment la fabrica de la Bicaz

Autor: Catalin Lupoaie 22.03.2010

Carpatcement Holding, filiala locala a grupului german HeidelbergCement, va primi fonduri nerambursabile de 6,3 mil. lei (1,5 mil. euro) din Fondul European de Dezvoltarea Regionala prin Programul Operational Sectorial "Cresterea competitivitatii economice", in cadrul unei investitii totale de 16,5 mil. lei (3,9 mil. euro) pentru cresterea capacitatii de livrare a fabricii de la Bicaz.

Proiectul va fi implementat in perioada 11.03.2010 - 11.05.2011, la Carpatcement Holding sucursala Bicaz - fabrica Tasca, judetul Neamt. Finantarea a fost obtinuta prin Axa Prioritara 1 -"Un sistem inovativ si ecoeficient de productie".

POS CCE este un Program Operational finantat din FEDR (Fondul European de Dezvoltare Regionala), care are ca obiectiv cresterea productivitatii intreprinderilor romanesti si reducerea decalajelor fata de productivitatea medie la nivelul U.E.

HeidelbergCement detine trei fabrici de ciment in Romania - la Fieni, Bicaz si Deva, in care a investit in ultimii doi ani 120 mil. euro pentru dublarea capacitatilor de productie, pana la 4,5 milioane de tone.

Grupul german, care activeaza pe pietele de ciment, agregate si betoane, a inregistrat anul trecut o scadere de 20% a cifrei de afaceri, pana la 312,5 mil. euro, potrivit datelor preliminarii.