ZF 24

Carmen Dan: Ne confruntăm cu o veritabilă lovitură de stat

Carmen Dan: Ne confruntăm cu o veritabilă lovitură de...

Autor: Andreea Traicu

16.06.2017, 21:34 994

Carmen Dan, ministrul demisionar al Afacerilor Interne, a declarat, vineri seara, că "ne confruntăm cu o veritabilă lovitură de stat", făcând referire la refuzul premierului Sorin Grindeanu de a demisiona din funcţie.

"În acest moment cred că ne confruntăm cu o veritabilă lovitură de stat. Este premier în funcţie până la o moţiune dar e singur. Un premier nu poate să îşi facă treaba fără cabinet. Încercarea disperată de a face un cabinet punând presiune şi negociind însemnă că ti-ai propus să creezi o structură care nu este constituţională. O încercare disperată de a impune un guvern eludând Constituţia", a declarat Carmen Dan la Antena 3.

Ministrul a precizat că există şi o luptă pentru informaţii, în contextul în care DGIPI a devenit operaţională.

Referitor la numirea lui Victor Ponta în funcţia de secretar general al Guvernului, Dan a precizat "Este clar acum cu mintea cui gândeşte domnul Grindeanu", precizând că în opinia sa, Ponta şi-a dorit să fie din nou premier. Ministrul susţine că numirea lui Ponta este nelegală.

"S-a pus o presiune extraordinară pe secretarul general al guvernului. Aceste acte sunt nelegale. În mod normal ar trebui desfiinţate", a spus Carmen Dan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO