ZF 24

Care sunt cele mai exotice masini de la Geneva - GALERIE FOTO

Care sunt cele mai exotice masini de la Geneva - GALERIE FOTO (Foto: Bogdan Alecu)
03.03.2010, 12:10 38

Bugatti, Fisker, Brabus, TechArt, Bentley, Spyker, Ferrari, suntdoar cateva din cele mai exotice marci prezente in cadrul SalonuluiAuto de la Geneva din acest an.

Alaturi de Rolls Royce Ghost, cea mai noua limuzina aconstructorului britanic, Bentley a prezentat la Geneva noulMulsanne, prima limuzina a marcii din era Volkswagen, care aremisiunea de a concura inca o data cu Rolls.

Ferrari, presat de reducerea emisiilor de dioxid de carbon aprezentat modelul 599 GTB Fiorano cu sistem de recuperare aenergiei KERS (Kinetic Energy Recovery Systems), dezvoltat initialpentru Formula 1, si un motor electric de peste 100 CP.

Dominat de noul Cayenne, standul Porsche s-a evidentiat prin ceamai diversa gama a unui constructor de talia sa. Nu erau prezentenumai celebrele 911, ci si Cayenne diesel, Turbo, noua limuzinaPanamera dar si noul 918 Spyder, model sport lansat pentru asublinia totusi ca desi are in gama un SUV diesel realizat peplatforma lui VW Touareg, Porsche ramane totusi o marca sport.

BMW a revolutionat atat marca proprie cat si MINI. A anuntatnoul "Project i", al unui model de oras full-electric, iar MINI aprezentat noul Countryman - un nou SUV de clasa mica, care va fiasamblat in Austria. In plus, dispune de sistemul de tractiuneintegrala proiectat de BMW. Revenind la modelele "verzi", BMW aprezentat in standul propriu conceptul unui Seria 1 electric,subliniind ca viitorul acestei tehnologii nu se adreseazalimuzinelor, ci masinilor mai accesibile.

Opel si Chevrolet au avut in standurile proprii cea mai nouacreatie a GM, cu care doreste sa recucereasca piata auto mondiala -Chevrolet Volt si Opel Ampera - automobile electrice, careutilizeaza ca "generator" un motor pe benzina.

Mercedes-Benz F800 este pe scurt conceptul unui SLS cu patruusi, care anunta viitoarea generatie a lui CLS, care cel maiprobabil va fi lansata in cadrul Salonului Auto de la Paris, dintoamna acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO