ZF 24

Care este aeroportul cu cea mai mare creştere a traficului de pasageri

Care este aeroportul cu cea mai mare creştere a...

Autor: Mirabela Tiron

13.04.2014, 19:44 379

Cel mai dinamic aeroport din România din perspectiva creşterii numărului de pasageri în ultimii patru ani este Târgu-Mureş, unde traficul a urcat de la 74.000 de persoane în 2010 la 364.000 de persoane anul trecut. 

Raportat la 2012, creşterea a fost de 21%. 

Evoluţia rapidă a aeroportului din Târgu-Mureş a venit după ce compania low-cost Wizz Air şi-a deschis în 2011 o bază (a patra în acel an) pe acest aeroport, de pe care ope­rează mai multe zboruri spre des­tinaţii externe. De pe acest aeroport mai are curse şi compania naţională Tarom.

Între cele 16 aeroporturi funcţionale din România, cel din Târgu Mureş ocupă locul patru, în condiţiile în care primul loc este în continuare ocupate de Henri Coandă (Otopeni), cu 7,6 milioane pasageri anul trecut. 

Per total, aeroporturile locale au raportat anul trecut un trafic de 10,7 milioane pasageri, nivel aproape similar cu cel de anul anterior şi în creştere cu doar 6,6% faţă de anul 2010, potrivit unei analize a ZF, pe baza datelor de la Asociaţia Aeroporturilor din România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO