ZF 24

Cardurile de transport RATB vor putea fi reincarcate de la bancomate special instalate de BCR

Cardurile de transport RATB vor putea fi reincarcate de la bancomate special instalate de BCR
12.11.2009, 14:28 28

Cardurile de transport in comun emise de RATB vor putea fireincarcate incepand cu luna noiembrie de la bancomate specialechipate de BCR, se arata intr-un comunicat al bancii.

Cele 800.000 de carduri Mifare emise pana acum de RATB vor puteafi astfel reincarcate la ATM-urile BCR, cu orice card de debit saucredit, indiferent de banca emitenta, comisionul fiind zero.

Bancomatele la care vor putea fi reincarcate cardurile RATB auintegrata tehnologia contactless, care permite efectuarea deoperatiuni la simpla apropiere a cardului de un spatiu specialdedicat aflat sub ecranul ATM-ului.

Pana la finele acestui an, BCR va instala 40 de asemenea ATM-uriin zone cu trafic ridicat, urmand ca pana in 2012 numarul acestorasa se ridice la 350.

Cu aceasta ocazie a fost lansat si site-ul http://online.ratb.ro,unde pot fi reincarcate cardurile de transport cu orice card VISAsau MasterCard, operatiunea fiind gratuita, fara comision.

Incepand cu a doua jumatate a anului viitor, BCR si RATB vorlansa carduri cobranded ce vor putea fi folosite pentru a faceplati la comercianti, pentru a plati direct calatoria cu mijloacelede transport in com si pentru alte plati disponibile printehnologia contactless.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO