ZF 24

Capacitati energetice in asteptare, pentru situatii de criza

07.03.2007, 16:26 16

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) intentioneaza sa introduca, dupa 1 aprilie, un serviciu care sa contribuie la siguranta sistemului energetic, prin care unii producatori sa furnizeze electricitate in situatii de criza.
Mecanismul prevede ca toate companiile care activeaza in piata de energie electrica sa cedeze anumite fonduri, percepute din tarifele de retea, pentru acei producatori care functioneaza perioade scurte de timp dintr-un an, dar care contribuie la acoperirea necesarului de electricitate atunci cand cantitatile sunt insuficiente, a declarat, astazi, intr-o conferinta de presa, presedintele ANRE, Nicolae Opris.
"Acest sistem prevede ca acele termocentrale care stau in asteptare sa intre in piata atunci cand sunt solicitate, ele urmand sa fie sustinute in viata de ceilalti, care le vor da bani", a spus Opris.
El a precizat ca acele capacitati de productie care vor fi integrate in acest mecanism nu au fost inca selectate, dar principalii candidati sunt Termoelectrica, Hidroelectrica si centralele de termoficare din orase. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO