ZF 24

Canada: muncitorii din industria auto trebuie sa faca concesii

16.04.2009, 21:45 20

Canadian Auto Workers (CAW), sindicatul lucratorilor in industria auto canadiana, ar trebui sa faca mai multe concesii pentru a asigura colaborarea dintre Chrysler si Fiat, a declarat ministrul canadian al Industriilor, Tony Clement, citat de Reuters.

Acesta a spus ca sindicatul si Chrysler trebuie sa ajunga la o noua intelegere in urmatoarele doua saptamani pentru a permite fuziunea cu Fiat, in caz contrar autoritatile reclamandu-si dreptul de a cere inapoi imprumuturile acordate Chrysler.

"Ne asteptam ca sindicatul sa recunoasca faptul ca pentru ca Chrysler sa supravietuiasca in aceasta tara trebuie sa fie competitiva cu restul pietei canadiene", a spus acesta.

Declaratiile oficialului vin la o zi dupa ce Sergio Marchionne, CEO-ul Fiat, a declarat ca este pe cale sa abandoneze planurile de a forma un parteneriat cu Chrysler ca urmare a refuzului sindicatului de a accepta o reducere substantiala a costurilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO